Batı Afrika Ülkesi Mali İftar Programı

Batı Afrika Ülkesi Mali’de Medrese Öğrencileri İle İftar Yaptık

Önce İnsan Derneği olarak Türkiye’de ve dünyanın bir çok bölgesinde Ramazan yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu seferki durağımız Batı Afirka’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Mali.

Mali’de yüzlerce öğrencinin İslami eğitim gördüğü bir medresede iftar programı düzenledik. Bağışçılarımızın yapmış oldukları yardımlar ile Türkiye ve Mali arasında kurulan kardeşlik köprüsü ile bağlarımızı güçlendirdik.

Nüfusun %90’ını Müslümanların oluşturduğu Mali’de zengin yer altı kaynaklarına karşılık ülkede devam eden siyasi istikrarsızlık ve darbeler nedeni ile büyük bir yoksulluk hüküm sürüyor.

Dünyanın en fakir 25 ülkesi arasında olan Mali genç nüfusu ile göze çarpıyor. Ülkedeki istikrarsızlıklar nedeni ile yer altı zenginlikleri değerlendirilemezken ülke topraklarının büyük bölümünün Sahra Çölü içerisinde olması nedeniyle de sık sık kuraklık yaşanması beraberinde kıtlıkları ve buna bağlı olarak yoksulluğu tırmandırıyor.

Önce İnsan Derneği olarak Müslüman ve yoksul halkın yaşadığı bu bölgede yardım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ramazan çalışmaları kapsamında kumanya, iftar, zekat, fitre, fidye gibi yardımların dağıtımı devam ediyor. Ramazan yardımlarının yanı sıra bölgedeki kuraklığa çözüm bulmak amacıyla su kuyusu açma faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Afrika’da en yoğun kuraklığın yaşandığı yerlerden biri olan Mali su kuyusu faaliyetimizin yoğunlaştığı yerlerden biri olma özelliğini taşıyor.

Bağışçılarımızın yapmış oldukları yardımları bölgesel inceleme ve tetkikler neticesinde gerçek ihtiyaç sahiplerini bularak en doğru adrese ulaştırmaya çalışıyoruz. Sizler de zekat, fitre, fidye ve diğer bağışlarınıza bizi aracı tayin edebilir, göndereceğiniz yardımların en doğru ellere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

WhatsApp WhatsApp