Önce İnsan Derneği 2022 iftar dağıtımları devam ediyor.

Suriye’de savaşın başladığı günden beri milyonlarca insan yerinden yurdundan edildi. 500 bine yakın insanın hayatını kaybettiği savaşta en çok çocuklar ve kadınlar mağdur oldu.

Online Bağış       Banka Hesaplarımız

Önce İnsan Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği olarak yetim çocukları ve eşini kaybetmiş mağdur kadınları önceleyerek yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yurt içinde yaptığımız iftar ve gıda yardımlarına ek olarak yurt dışında da Afrika, Asya ve Ortadoğu’da çeşitli ülkelerde yardım faaliyetlerimiz devam ediyor.

Faaliyetlerimizi yoğunlaştırdığımız yerlerden biri de Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye sınırındaki Fırat Kalkanı olarak adlandırılan güvenli bölgeye sığınan Suriyeli göçmenlerin yaşadığı göçmen kampları.

Özellikle derme çatma bez çadırların bulunduğu yerlerdeki insanlar en çok yardıma ihtiyacı olan ailelerden oluşuyor. Elektrik, su ve gıdaya ulaşmada ciddi sıkıntılar var. Önce İnsan Derneği olarak bu bölgelerde öncelikli olarak gıda yardımlarına yoğunluk vermekteyiz. Ramazan ayında gıda kolileri ve iftar yemeği dağıtımları gerçekleştiriyoruz.

Yıl boyunca devam eden yardımlarımız kışın soba, odun, kömür, battaniye, bot, mont gibi malzemelerden oluşuyor. Ayrıca bölgedeki insanların yerleşik hayata geçmelerine yardımcı olmak için briket evler inşa ediyoruz.

Ramazanın bereketini birlikte yaşamak için sizler de derneğimize zekat, fitre, fidye gibi bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz. https://onceinsander.org.tr/ Web sitemiz üzerinden online bağış yapabileceğiniz gibi +90 212 485 85 57 numaralı hattımızdan destek alabilir aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.