ZEKAT MALI ARTTIRIR
Zekat malı artırır

ZEKAT MALI ARTTIRIR

Dünyada 815 milyon insanın açlıkla mücadele ediyor ve  her 7 kişiden 1’i açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
İnsanların bir kısmı her tür zenginliğin, şatafat ve israfın içerisinde yaşam sürerken, diğer kısmıysa yoksulluk sebebiyle sağlıklı bir hayat sürememenin acısıyla yaşıyor. Bize şahit olduğumuz bu adaletsiz duruma gücümüz nispetinde müdahale edebilme imkanı sunan ibadetlerden biri de Zekat vermektir.
Zekat bağışlarınızla ekonomik zorluklarla mücadele eden yetim anneleri ve ihtiyaç sahiplerine destek olabilirsiniz. Bu sayede malınız arınmış ve aynı zamanda bereketlenmiş de olacaktır.
Zekat, İslam'ın beş temel esasından biri olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin...” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mü- cadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103) buyrulmaktadır."
Önce İnsan Derneği olarak, kuruluşumuzdan bugüne, savaşların mağdur ettiği çaresiz insanlara, ocaklarında bir kap yemek pişirmek için uğraşan yetim annelerine yardımlarınızı birebir elden ulaştırıyoruz.
Daha yaşanılabilir, daha adil, daha huzurlu bir dünya imkanı sunan zekat ibadeti, Müslümanların insanlık için açtığı iyilik kapısının anahtarı niteliğindedir. Bu anahtarla siz de hayrın kapısını aralayabilir, dünya üzerinde yaşanan haksızlık, savaş ve mağduriyetlerin son bulması için katkınızı sunabilirsiniz.