Suriye İdlipte iftar fiyatları

Bağış Yapılacak Tutar: 200₺

İdlipte Bir Kişi İftar Bedeli  20 Kişi

İdlipte Bir Kişi İftar Bedeli 20 Kişi

Siz de Kuzey Suriye İdlip sınır bölgelerinde çadırlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru bir kardeşinize iftar ikram etmek ister misiniz?

Yeryüzünde süregelen savaş ve işgaller sebebiyle milyonlarca insan hayatını kaybediyor, yaralanıyor, sakat kalıyor. Hayatta kalabilenlerse doğup büyüdükleri köyleri, şehirleri evlerini, sahip oldukları eşya ve mülklerini geride bırakarak güvenli olarak gördükleri coğrafyalara doğru yola düşmek, göç etmek zorunda kalıyorlar.
Savaş mağduru muhacirlerin çoğu ailesinden, akrabalarından yada yakın çevresinden birkaç kişinin ölümüne tanıklık etmiş insanlardan oluşuyor. Savaşın getirdiği acı ve yıkıma rağmen yaşama tutunmaya, hayatta kalmaya çaba gösteren muhacirlerin  derdiyle dertlenerek, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir hayata başlayabilmeleri için hepimizin desteğine ihtiyaçları var. Özellikle de yıllardır sınır bölgelerindeki çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren ailelerin hiçbir geçim kaynağı olmaması sebebiyle İhtiyaçları olan temel gıda malzemelerini dahi temin edemiyor, yetersiz ve sağlıksız beslenmeleri sebebiyle birçoğu hasta ve bakıma muhtaç duruma düşüyor. Bu yüzden Önce İnsan Derneği olarak, bu Ramazan öncelikle Korona Salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan hasta ve yaşlılarımızın evlerine teslim ettiğimiz yüzlerce gıda ve temizlik malzemesi kolileriyle onları desteklerken, diğer yandan da yine yurtiçinde Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahipleri ve özellikle yetim anneleri için hazırladığımız kumanya kolileri, ekmek ve Kuran-ı Kerim  yardımlarımıza her gün devam ettik. Tüm bunların yanısıra Suriye’nin kuzey bölgesinde savaştan dolayı çadırlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizi de unutmadık. Hayırseverlerimizin desteğiyle haftanın belirli günleri bölgedeki mutfağımızda hazırladığımız sıcak yemeklerle, çadırkentteki mağdurlara sıcak iftar yemeği ikramında bulunduk.  Ümmet olmanın bilinci ve sorumluluğuyla muhacir kardeşlerimiz için Ramazan ayı boyunca iftarlarımızı devam ettireceğiz. Bunun yanısıra çadır kentteki çocuklarımız için bayramlık giysi dağıtımında bulunarak bir nebze de olsa gülümsemelerine vesile olmayı amaçladık. Bu nedenle içerisinde pilav, tavuk, ayran, ekmek ten oluşan bir menü belirledik ve haftalık 400 aileye sıcak iftar yemeği ikramında bulunuyoruz. Hayırseverlerimiz 10₺ bağışla güvenli bölgeye sığınmış bir savaş muhaciri kardeşimizi iftar ettirme imkanı buluyor.