Zekat

Zekat

Bağış sayfamızda bulunmayan bağış tutarınızı yapabilirsiniz.

Kumanya Bağışı

Kumanya Bağışı

Önce İnsan Derneği gerçek ihtiyaç sahiplerine bir çok alanda yardımda bulunuyor.  Temel gıda malzemelerinden oluşan kumanya desteği de bunlardan biri. İhtiyaç sahibi kişi yada ailelere, ekiplerimiz tarafından gerekli sosyal incelemeler yapıldıktan sonra Yardım Değerlendirme Komisyonu'nun kararlarına göre periyodik olarak gıda yardımı ulaştırıyoruz. Kahvaltılık ve kuru gıda olmak üzere gıda yardımları dağıtım görevlileri veya gönüllüler tarafından ayni yardım teslim makbuzu ile teslim ediliyor.  İnsanlarınızın bu en temel sorununun bilincinde olarak başlattığımız "Bir Kumanya Bin Dua" kampanyasıyla ihtiyacı tespit edilen ailelere erzak kolisi ulaştırıyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir." Hadis-i Şerif'ini kılavuz edinerek, "ihtiyaç sahipleri aç kalmasın" diye bir şeyler yapmalıyım diyorsanız, bir kumanya da siz bağışlayabilir,  1000 TL ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yüzünü güldürebilirsiniz.

Fitre

Fitre

Sadaka-i fıtır olarak da bilinen fitre, Ramazan ayında verilmesi gereken bir sadakadır. Temel ihtiyaçların dışında yeterli miktarda mala sahip olan her Müslümanın Ramazanda fitre vermesi vaciptir. Kişi başına verilen fitre sadakası ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi için yüce dinimiz İslam’ın emirlerinden biridir. Bu yıl fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 130 TL olarak belirlenmiştir. Dileyen, bütçesi müsaitse bu rakamın üzerinde fitre sadakasını ifa edebilir. Önce İnsan Derneği olarak Türkiye’de ve dünyada gerçek ihtiyaç sahiplerini gözetiyor, sizlerin yardımlarını onlara ulaştırıyoruz. Fitre sadakalarınızı Ramazan ayı içerisinde vermeniz gerekmekle beraber fitre vermenin son tarihi bayram namazı olarak belirlenmiştir.

130.00₺

Ramazan İftar Bağışı

Ramazan İftar Bağışı

Ramazan İftar Bağışı  Bir Kişilik İftar bağışı

100.00₺

Yetim Ailelere Gıda Paketi

Yetim Ailelere Gıda Paketi

Yetim Ailelere Gıda Paketi              Önce İnsan Derneği olarak, zorlu yaşam koşullarıyla tek başlarına mücadele etmeye gayret eden, yetim annelerine destek olmanın insanlık gereği bir davranış olduğunun bilincindeyiz. Yaptığımız tüm yardım faaliyetlerinde önceliğimiz her zaman yetimler ve onlara kol kanat gererek yetiştiren anneleri oluyor. Bu nedenle yapılan yardımların yeterli ve düzenli olabilmesi için uzun vadeli sponsorluklar hem ailelerimizin yükünü hafifletiyor, hem de bizlerin daha fazla anne ve çocuğa ulaşabilmesini sağlıyor. Aylık mutfak giderlerine katkıda bulunmak için gıda paketleri hazırlayarak annelerimizi destekliyoruz. Siz de her ay yapacağınız 700₺’lik bağışla bir yetim annesinin yükünü paylaşarak hafifletebilir ve yanında olduğunuzu gösterebilirsiniz.

ÖĞRENCİLER OKULA MUTLU BAŞLASIN

ÖĞRENCİLER OKULA MUTLU BAŞLASIN

ÖĞRENCİLER OKULA MUTLU BAŞLASIN KIRTASİYE YARDIMI Yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize desteklerinizle kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Onların geleceğine katkıda bulunup eğitim hayatlarını kolaylaştırıyoruz.

Kışlık Mont Bot Yardımı

Kışlık Mont Bot Yardımı

Kışlık Mont Bot Yardımı 750 ₺ Yardım Kampanyası için Iban Hesap Adı: ÖNCE İNSAN DERNEĞİ IBAN: TR 9800 0100 2457 8349 2260 5004

Yurtiçi Adak, Akika ve Şükür Kurban

Yurtiçi Adak, Akika ve Şükür Kurban

Yurtiçi Adak, Akika ve Şükür Kurban Adak, akika ve şükür kurbanlarınızı  ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.  Kurban Bedeli: 7.000 TL Adak Kurbanı Kurban kesmeyi adayan bir Müslümanın adak kurbanı kesmesi İslam dininde vaciptir. Eğer kişi adağını bir şeyin veya bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa, bu şart gerçekleşince kurban kesmesi gerekmektedir. Adak kurbanını Kurban bayramında kesilen kurbandan ayıran özellikte budur. Yani Kurban bayramında kesilen kurban bir dini vazifedir. Adak ise bir işin veya bir şartın yerine gelmesiyle Allah rızası için kesilen hayvandır. Örnek: Şu okula girebilirsem bir kurban keseceğim demek bir adaktır. Akika Kurbanı Çocuğun doğumunun ilk günlerinde Allah’a bir şükran nişanesi olarak kesilen kurbandır.  Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s), torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için birer koçu akika kurbanı olarak kestiği, Hz. Aişe tarafından rivayet edilmiştir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, 11. Cilt, sf: 401)  Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumunun yedinci günü kesilmesi uygun görülmüştür. Şükür Kurbanı Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Adak, akika ve şükür kurbanlarınız, dilerseniz Önce İnsan Derneği tarafından yurt içinde İslami kurallara uygun olarak kesilip, ihtiyaç sahibi ailelere ve  özellikle yetim annelerine dağıtılıyor. Adak, akika veya şükür kurbanınız kesildikten sonra SMS yoluyla haberdar ediliyorsunuz.

7,000.00₺

Afrika Adak Akika Şükür Kurbanlık

Afrika Adak Akika Şükür Kurbanlık

Adak, akika ve şükür kurbanlarınızı  Afrika'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.  Adak Kurbanı Kurban kesmeyi adayan bir Müslümanın adak kurbanı kesmesi İslam dininde vaciptir. Eğer kişi adağını bir şeyin veya bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa, bu şart gerçekleşince kurban kesmesi gerekmektedir. Adak kurbanını Kurban bayramında kesilen kurbandan ayıran özellikte budur. Yani Kurban bayramında kesilen kurban bir dini vazifedir. Adak ise bir işin veya bir şartın yerine gelmesiyle Allah rızası için kesilen hayvandır. Örnek: Şu okula girebilirsem bir kurban keseceğim demek bir adaktır. Akika Kurbanı Çocuğun doğumunun ilk günlerinde Allah’a bir şükran nişanesi olarak kesilen kurbandır.  Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s), torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için birer koçu akika kurbanı olarak kestiği, Hz. Aişe tarafından rivayet edilmiştir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, 11. Cilt, sf: 401)  Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumunun yedinci günü kesilmesi uygun görülmüştür. Şükür Kurbanı Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Adak, akika ve şükür kurbanlarınız, dilerseniz Önce İnsan Derneği tarafından Afrika Ülkelerinde  İslami kurallara uygun olarak kesilip, ihtiyaç sahibi ailelere ve  özellikle yetim annelerine dağıtılıyor. Adak, akika veya şükür kurbanınız kesildikten sonra SMS yoluyla haberdar ediliyorsunuz.

2,500.00₺

Kardeş Aile

Kardeş Aile

Kardeş Aile DESTEĞİNİZLE GÜÇLENİYOR , DAHA FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMA İMKANINA SAHİP OLUYORUZ .   Yeryüzünde insanlar arasında kardeşlik hukuku çerçevesinde dayanışma ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmak için yaşam standartları yüksek ve orta olan aileler ile yardıma muhtaç ve yoksul ve aileler arasında “kardeşlik” köprüleri kuruyoruz. Bu amaçla yaptığımız hizmetler arasında       Barınmayı sağlamak için kira ve yakıt desteği,                Eğitim ihtiyaçları için, eğitim araç gereçleri ve burs imkanları,                Sağlık hizmetleri için muayene ve ilaç ihtiyaçlarının tedarik edilmesi,                Giyecek ve Gıda ihtiyaçlarının karşılanması;                Özellikle çocuklarına yalnız başına bakmakta olan yetim annelerini aylık düzenli olarak sağladığımız market alışveriş kartları ile destekliyoruz.  Her ay yapacağınız düzenli bağışlarla İhtiyaç sahibi bir annenin yaşama tutunmasına yardımcı olmak ister misiniz?

Asya  Su Kuyusu Yardımı

Asya Su Kuyusu Yardımı

Önce İnsan Derneği Derneği, su kuyusu açılış faaliyetlerini Afrika Bölgesi Gana, Tanzanya, Çad, Mali, Uganda, Somali, Etiyopya ve Asya Bölgesi Arakan ülkelerinde gerçekleştirmektedir Arakan Su Kuyusu Bedeli  18/07/2023 Kur Baz Alınmıştır. Bağış yapmadan önce iletişime geçiniz   Aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna 15.000 TL bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmalara destek olabilirsiniz. Sizler de Önce İnsan Derneği aracılığı ile kendi adınıza veya geçmiş büyüklerinizin adlarına bir su kuyusu açtırmak isterseniz, Afrika bölgelerinde  6 ila 8 hafta içerisinde su kuyuları açılmaktadır. Önce İnsan Derneği ekipleri tarafından en çok ihtiyaç olan bölgeler belirlenmektedir. Detaylı bilgi için 0 212 4858557 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Kuyulara isimlerinizin olduğu tabelalar yerleştirilir ve sizlere kuyuların konumu, Whatsapp, Mail yolu ile video ve fotoğraflar gönderilir

15,000.00₺

Mobil Aidat Kayıt
Afrika Su Kuyusu Hissesi

Afrika Su Kuyusu Hissesi

Önce İnsan Derneği Derneği, su kuyusu açılış faaliyetlerini Afrika Bölgesi Gana, Tanzanya, Çad, Mali, Uganda, Somali, Etiyopya ve Asya Bölgesi Arakan ülkelerinde gerçekleştirmektedir Arakan Su Kuyusu Hisse Bedeli   Bağış yapmadan önce iletişime geçiniz   Aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna 50.000 TL bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmalara destek olabilirsiniz. Sizler de Önce İnsan Derneği aracılığı ile kendi adınıza veya geçmiş büyüklerinizin adlarına bir su kuyusu açtırmak isterseniz, Afrika bölgelerinde  6 ila 8 hafta içerisinde su kuyuları açılmaktadır. Önce İnsan Derneği ekipleri tarafından en çok ihtiyaç olan bölgeler belirlenmektedir. Detaylı bilgi için 0 212 4858557 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Kuyulara isimlerinizin olduğu tabelalar yerleştirilir ve sizlere kuyuların konumu, Whatsapp, Mail yolu ile video ve fotoğraflar gönderilir

Toplanan 0.00 ₺

Hedef 50,000.00₺

Aylık Hijyen Paketi Bağışı

Aylık Hijyen Paketi Bağışı

KADINLARA ÖZEL HİJYEN SETİ       Önce İnsan Derneği olarak başlattığımız ‘Hijyen Paketi’ projemiz ile ihtiyaç sahibi kadınlarımıza bir aylık özel temizlik ürünlerinden oluşan hijyen paketlerini ulaştırıyoruz.       ’Temizlik, imanın yarısıdır." Peygamberimiz bu sözü ile temizliğin dinimizdeki yerini en çarpıcı bir şekilde ifade buyurmuş; temizliği, insanı dünya ve âhirette mutlu kılacak imanın, yarısı saymıştır.   Siz de 300₺ bağışınızla bir ihtiyaç sahibi kadına bir aylık hijyen paketi bağışında bulunmak ister misiniz?

300.00₺

Beyaz Eşya Desteği

Beyaz Eşya Desteği

Beyaz Eşya Desteği Önce İnsan Derneği olarak yetim ve öksüz aileleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Gıda, giyim, eğitim gibi temel ihtiyaçların yanı sıra ailelerimizin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeler de geliştirmeye devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeyle bugüne kadar birçok aileye ev eşyası desteğinde bulunduk. Gıda ürünleri ile destek olduğumuz bazı ailelerin buzdolabı olmadığını gördüğümüzde verdiğimiz gıdaların nasıl muhafaza edileceği, birkaç yetimi olan bir annenin bodrum katlı balkonsuz bir evde çamaşır yıkamayla nasıl baş gelebileceği gibi nedenler bizi bu projeyi hayata geçirmeye yönlendirdi. Bağışımı nasıl yapabilirim ? Siz de yetim ve öksüz ailelerimize destek olmak isterseniz derneğimizin online bağış sayfasından kredi kartı ile veya hesap numaralarımıza EFT yolu ile bağışınızı ulaştırabilirsiniz. Ayrıca doğrudan eşya bağışlamak isteyen bağışçılarımız da bizimle irtibata geçerek bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler. Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, elektrikli soba, şofben ve diğer bir çok ev eşyası ihtiyacı olan ailelerimiz yardımlarınızı bekliyorlar. Gıda Bankacılığı Kapsamındadır Kurum olarak eşya bağışı yapmak isteyen bağışçılar “Gıda Bankacılığı Uygulaması” kapsamında bağışlarını yaparak vergi matrahından düşme imkanına sahip olabilmektedir.

Fatura Desteği

Fatura Desteği

Dünyada yaşanan ekonomik sorunlar özellikle enerji sektöründe aşırı pahalılığı beraberinde getirmiş durumda. Bu durumdan şüphesiz ki en çok etkilenen kişiler ihtiyaç sahibi kimselerdir. Derneğimize başvuran öncelikle öksüz ve yetim aileleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilerin faturalarını ödemek için bağış kampanyası düzenliyoruz. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte özellikle doğalgaz ve elektrik faturalarındaki artıştan olumsuz etkilenen ailelere bu yıl fatura desteği veriyoruz. Faturasını ödeyemediği için ısınma sorunu yaşayan, karanlıkta kalan veya suyu kesilen hiç kimse kalmasın diye başlattığımız kampanyamıza dilerseniz web sitemiz üzerinden kredi kartınızla bağış yapabilir, banka hesaplarımızdan açıklama kısmına “Fatura” yazarak EFT yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra talep etmeniz durumunda destek bekleyen ailelerimizin faturalarını doğrudan da ödeyebilirsiniz.

300.00₺

Kışlık Kıyafet

Kışlık Kıyafet

Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza "İyilik Isıtır" kampanyamız ile mont ve bot yardımlarınızı ulaştırıyoruz. Önce İnsan Derneği olarak “İyilik Isıtır” kampanyamıza 750₺ bağış yaparak yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızın sevincine ortak olabilirsiniz.