2023 KURBAN ORGANİZASYONU

    2023 KURBAN ORGANİZASYONU

    KURBAN İYİLİĞİ PAYLAŞMAKTIR

    Önce İnsan Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği olarak, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da yurtdışı ve yurtiçi vacip kurban organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Afrika büyükbaş hisse bedeli 2000 TL ve yurtiçi küçükbaş kurban bedeli 6000 TL olarak bağışınızı yapabilir, vacip kurban ibadetinizle dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi kardeşlerinizin duasını alabilirsiniz.

    KURBAN İBADETİ

    Rabbimiz, “Kurban etleri ve kanları değil, sadece takvanız Allah’ın katına ulaşır." (Hacc 22/37) buyurarak kurban ibadetinde amacın et kesmek ya da kan akıtmak olmadığını, esas maksadın takvaya ulaşmak olduğunu bize bildiriyor.

    Kurban, Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanların belirli bir vakitte ve usule uygun olarak kesilmesidir.

    Kurbanın sözlük anlamı ise “yakınlık kurmak, yaklaşmak” demektir.

    Kurban, biz Müslümanlara Hz. İbrahim’in Allah’a olan itaatini ve Hz. İsmail’in teslimiyetini hatırlatan bir ibadettir. Aynı zamanda tıpkı zekât gibi malî bir ibadet olmanın yanında toplumsal kaynaşmanın ve yardımlaşmanın en mühim göstergelerindendir.

    Dünyanın her yerinde, Müslümanlar tarafından her yıl binlerce kurban kesilmektedir. Kurban, bir Müslümanın Allah’a itaat ve ibadet etmek için her şeyi göze alabileceği, bu uğurda sahip olduklarını feda edebileceği ve Allah rızası için her şeyden vazgeçebileceği anlamını taşır.

    Kurban, yüklendiği bu manevi anlamların ötesinde, toplumda dayanışmanın, kardeşliğin ve yardımlaşma ruhunun canlı tutulmasına da vesile olmaktadır. Durumu bu ibadeti yerine getirmeye müsait olanların, mallarını Allah rızası için başkalarıyla paylaşması, bu niyetle harcama yapması, onları cimrilikten ve dünya malına düşkün olmaktan korur.

    "Kurbanlarınızı, İslami usullere göre alıyor, vekaletinizi alarak kestiriyor ve etlerini, evine yılda bir kez et giren ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz."

     

    KURBANLARINIZ ALINIR, KESTİRİLİR VE ET OLARAK DAĞITILIR

     

    Kurban hisse bağışı yapacak olan bağışçımızın bağışı derneğimize ulaştıktan sonra, kendisine bağışının ulaştığına dair bir bilgilendirme mesajı gönderilir, kesim gerçekleştirildikten sonra hissesinin kesimi gerçekleştiğine dair bir mesaj daha ulaştırılır. Kesim esnasında çekilen video ile kurbanının kesimine dair görüntü de paylaşılarak bilgilendirme yapılır.

    Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında tamamen dini vecibeler yerine gelecek şekilde titizlikle hareket edilmektedir. Kurbanlık hayvanlar kesim yapılacak olan ülkelerden seçilerek, temin edilmektedir.

    KURBAN KESİM VE DAĞITIM VİDEOSU

    Ekiplerimizin kontrolünde yürütülen kurbanlıkların alımı, kesimi ve dağıtımı, ekip elemanlarımızdan bir tanesinin vekaletleri kesim yapacak kişiye vermesi ile başlar. Kesim öncesi, kesim anı ve dağıtım anı, kamera ile kayıt altına alınır. Ekiplerimiz Türkiye'ye döndükten sonra, kaydettikleri görüntüler tek tek ve isim isim düzenlenmeye başlanır ve bağışçılarımızla paylaşılır.

     

    NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

    Ziraat Bankası

    Hesap Adı: Önce İnsan Derneği

    IBAN: TR 8200 0100 2457 8349 2260 5001

    Açıklama: Afrika Kurban Hissesi (hisse sahibinin ad soyad ve telefonu)

    Online Bağış: www.onceinsander.org.tr

    WhatsApp WhatsApp