Afrika Kurban Bağışı Hisse Bedeli

Afrika Kurban Bağışı 2022 Yılı Kurban Hisse Bedeli 1400 ₺ 

Online Bağış yapmak İçin 

Linkimiz

Afrika Kurban Bağışı

 

Afrika Adak, akika ve şükür kurbanlarınızı Afrika'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Afrika Adak Kurbanı

Kurban kesmeyi adayan bir Müslümanın adak kurbanı kesmesi İslam dininde vaciptir. Eğer kişi adağını bir şeyin veya bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa, bu şart gerçekleşince kurban kesmesi gerekmektedir. Adak kurbanını Kurban bayramında kesilen kurbandan ayıran özellikte budur. Yani Kurban bayramında kesilen kurban bir dini vazifedir. Adak ise bir işin veya bir şartın yerine gelmesiyle Allah rızası için kesilen hayvandır. Örnek: Şu okula girebilirsem bir kurban keseceğim demek bir adaktır.

Afrika Akika Kurbanı

Çocuğun doğumunun ilk günlerinde Allah’a bir şükran nişanesi olarak kesilen kurbandır.

Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s), torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için birer koçu akika kurbanı olarak kestiği, Hz. Aişe tarafından rivayet edilmiştir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, 11. Cilt, sf: 401)

Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumunun yedinci günü kesilmesi uygun görülmüştür.

 

Şükür Kurbanı

Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir.

Adak, akika ve şükür kurbanlarınız, dilerseniz Önce İnsan Derneği tarafından Afrika Ülkelerinde İslami kurallara uygun olarak kesilip, ihtiyaç sahibi ailelere ve özellikle yetim annelerine dağıtılıyor.

Adak, akika veya şükür kurbanınız kesildikten sonra SMS yoluyla haberdar ediliyorsunuz.

KURBAN BAĞIŞI (VACİP)

Önce İnsan Uluslararası Kadın Ve Çocuklarla Dayanışma Derneği olarak bu Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahipleri, yetim annelerine kurban bağışlarınızı ulaştırmak ve onların bayram mutluluğuna ortak olmak için yola çıkıyoruz.

Ey Muhammed! De ki: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” En'am suresi, 162. ayet
 

Nasıl Kurban Bağışı Yaparım?

Kurban bağışlarınızı derneğimizin banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, veya internet üzerinden online bağış olarak yapabilirsiniz.

Hesap Adı: ÖNCE İNSAN DERNEĞİ

İban: TR82 0001 0024 5783 4922 6050 01

 

Telefon: 0537 527 70 68

 

Online: onceinsander.org.tr

Kimler Kurban Bağışı Yapabilir?

Kurban kesmenin, bağış yapmanın şartları Müslüman olmak, akıl baliğ olmak, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip olmak.

Kurban Bağışlarınız Nasıl Kesiliyor?

Kurbanlarınızı derneğimize vekâlet yoluyla gönderen hayırseverlerimizin kurbanları, kurban bedellerini derneğimizin banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, veya internet üzerinden online bağış vasıtasıyla ulaştırabilir.

Kurban Bağışlarınız Nerede Kesiliyor?

Önce İnsan Uluslararası Kadın Ve Çocuklarla Dayanışma Derneği olarak bu Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahipleri, yetim annelerine ulaştıracağımız kurban bağışlarınızın kesimini Afrika Tanzanya’da gerçekleştireceğiz.

Kurban Bağışında Vekalet Nasıl Verilir?

Kurban ibadeti mal ile yapılan bir ibadettir. Mal ile yapılan ibadetlerde vekâlet caizdir. Bu sayede kurbanınızı kendiniz kesebileceğiniz gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilirsiniz. Mal ile yapılan ibadetlerde önemli olan o ibadetin yerine getirilmesidir. Bunu bizzat bizim yapmamız şart değildir. Vekâlet yoluyla bir başkasına da yaptırabiliriz. Önce İnsan Uluslararası Kadın Ve Çocuklarla Dayanışma Derneği olarak sizlerden kurban vekaleti alarak kurbanlarınızı mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ve öksüzlere ulaştırıyoruz.


 

Kurban İle İlgili Ayet ve Hadisler

Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes. (Kevser 108/2)

Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlahınız, bir tek İlah'tır. Öyle ise, O'na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele! (Hac 22/34)
Kendilerine ait birtakım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun. (Hac 22/28)

Resululah (s.a.v.) buyurdular ki: "Allah indinde günlerin en büyüğü Kurban Bayramı günüdür. Bunu, fazilette nefr günü (teşrik günlerinin ikinci günü) takip eder." (Abdullah İbnu Kurt, Kütüb'ü-Sitte: Hadis no: 4561)

Âişe (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun." (İbn Mâce, Edahî: 3)

WhatsApp WhatsApp